Slide Wie zijn wij Dweilorkest de Bladbloazers
eerste optreden2

Geschiedenis

Het dweilorkest is medio 2017 opgericht door leden uit het fanfarekorps Juliana Hoogezand. Met een groepje van acht muzikanten werd er op de dinsdagavond voorzichtig afgetrapt met repetities in de Rehoboth, direct na de repetitie van Juliana. Al snel bleek dit geen goede optie te zijn, omdat het embouchure (conditie van de lippen) op was na een lange repetitie van de fanfare. De repetitie van het dweilorkest ‘zonder naam’ werd daarom verplaatst naar de woensdagavond. Op 14 april 2018 heeft het dweilorkest ‘zonder naam’ op uitnodiging van een theatergroep, haar eerste optreden verzorgt op Paradigm Groningen (voorheen het suikeruniterrein). Gekleed in een fanfarekostuum, beschikbaar gesteld door de theatergroep, werd het eerste openbare concert neergezet. Dit is tevens vastgelegd door OogTV. Maar een dweilorkest zonder naam, dat is niet handig. De leden van het dweilorkest ‘zonder naam’ is gevraagd ideeën in te sturen voor een naam voor het dweilorkest. De leden konden in drie stemronden hun keuze laten horen op de  leukste namen voor het dweilorkest. In de laatste stemronde bleven de namen; ‘Juultje’, ‘De Boeskoolstronken’, ‘Aans wat’ en ‘de Bladbloazers’ over. Uiteindelijk werd er in mei 2018 voor ‘De Bladbloazers’ gekozen.

De Bladbloazers

De naam ‘de Bladbloazers’ komt voort uit de samentrekking van de woorden bladmuziek en het Groningse woord bloazers, wat blazers betekend. Het dweilorkest bestaat uit tien fanatieke muzikanten, bestaande uit trompetten, trombones, euponiums, saxofoons en slagwerk. Van Andre Hazes (jr.) tot James Last, de Bladbloazers hebben een breed muziek repertoire, waardoor wij een breed publiek kunnen bereiken. De Bladbloazers weten van elk evenement een feestje te maken. De Bladbloazers hebben bijvoorbeeld al meegelopen in de Avond4daagse van Hoogezand-Sappemeer, meegewerkt aan een optocht door Kielwindeweer en diverse andere evenementen.

Repertoire

De Bladbloazers hebben een zeer ruim repertoire. Blues, rock, pop, Jazz of Nederlandstalig, het maakt ons niet uit, zolang het maar swingt. Door ons brede repertoire kunnen wij een breed publiek aanspreken en maken wij van elk evenement een feestje. Hieronder een greep uit ons huidige repertoire.

Fett Polka

Fett-Polka

Fett-Polka
Artiest: James Last
Uitgebracht: 1998-01-01
Producer: James Last Composer
Lyricist: Arthur Richardson
Composer Lyricist: Ross McLean

Mambo No. 5

Mambo No.5

Lou Bega
Uitgebracht: 1999

Origineel: Pérez Prado
Uitgebracht: 1952

Jailhouse Rock

Jailhouse Rock

Jailhouse Rock
Artiest: Elvis Presley
Uitgebracht: 1957
Producer: Lightyear Entertainment L.P.

Carnaval Festival

Carnaval Festival

Componisten: Toon Hermans
Arrangement: Ruud Bos
Uitgebracht: 1984 Efteling